Дощик

Надежда Крайнюк
Бідний дощик заблукав

Не ту землю поливав.

Дріботів десь за морями,

За високими горами,

Там, де й так води багато,

У воді дерева й хати.

— Огірочки й бурячки,

І капуста, й кабачки

Дуже-дуже хочуть пити,

Час рослинки вже полити!

Милий дощичку тепленький,

Вмий водичкою земельку!

Висох за ярком ставок,

Не тече туди струмок.

Зморені від спраги звірі,

Скрізь пилюка на подвір’ї.

Квіти сохнуть і листочки,

Груші, яблуні в садочку…

Грім почув, загуркотів,

Дощик враз залопотів.

Рясно ллє з долонь хмаринка

Теплі крапельки-перлинки.

Засурмили сад і гай:

— Добрий буде урожай!

20. 07. 2018 р.

Картинка з інтернету