Байганьовщина, епиграма

Величка Николова -Литатру 1
Г А Н ЬО В Щ И Н А
(епиграма)
Автор – Величка Николова – Литатру1

Хайде, Ганьо, тичай по чужбина.
Ние ще оправяме Родина!
А когато там те клъцне бреме,
идвай, мачкай, що пък да ти дреме!

Величка
28 май 2020
България, София

*

М О Я Т А   М Е Ч Т А
Автор – Величка Николова – Литатру1

Днес мечтата ми литна в простора
и от радост запя с пълен глас:

Аз не искам несметни богатства,
не ме блазнят ни слава, ни власт.
Искам чисто небе и пространства –
без войни, лицемерие, глад! 

Величка
20 юли 2019
България,София




*
Ф О Т О:
"Запустялата воденица" - Художник - Величка Николова - Литатру1
      (платно, маслени бои, смесена техника: шпакла и четка)