Сонгы кынгырау

Рябина Хат
Мэктэплэрдэ сонгы кынгыраунын
Ишетелми  быел тавышы
Балалар шаулавы ишетелми
Классларда тынлык сагышы...

Сабыйларда буген йогермилэр
Коридорлар буйлап шау итеп
Классташлар бер-берсен кочалмый
Эрнеп сагына алар ах итеп...

Бу куренеш беркайчан булмады
Ни кылырга  сон хазер кешегэ
Иртэгэ ни буласын белэалмый
Чыгарылыш класслар интегэ...

Доньям син эйт ни эшлэден сон
Тагын нилэр була котэсе
Балаларнын тик яши башлаган
Зур юлга чыгасы иртэсе.

Чылтырамый сонгы кынгыраулар
Чэчэк бэйлэмнэре юк буген
Кояш хаттэ болытларга качкан
Жылытмый ул доньянын куген.

Аяк баса тормыш юлына буген
Мэктэпне бетергэн балалар
Нинди заман бирэ сынауларын
Нинди максат алар алалар.

Бернигэ карамый, башны ими
Телим балаларга ак юллар
Бер кон килеп барыда жайланыр
Матур булсын сезнен язмышлар.