Аз тъгувам за тебе, Родино!

Величка Николова -Литатру 1
Аз тъгувам за тебе, Родино!
(Невъзвращенец!)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Няма радост в душата ми, не!
Има болка по тебе, Родино...

Морски дъх аз сънувам, любим...
Всичко родно е незабравимо.

Ще се върна при теб някой ден,
ще си хапна от хляба симитен,
ще си пийна от извор, стаен
сред чукар на Балкана ни китен.

Няма радост в душата ми, не!
Аз тъгувам за тебе, Родино!


 Литатру,
08.11.2018
( В книгата ми - "В България е раят" )