Код нацii

Клавдия Дмитрив
Код нації закладено в святині,
В сорочці вишиваній від душі.
Про це з дитинства кажемо дитині,
Бо нація вкраїнська у красі.

Неначе берегиня, вишиванка,
Таких у світі більш ніде нема,
Її вдягає навіть емігрантка,
Вкраїнська кров тече в ній недарма.

Така краса, що й словом не сказати,
Про вишиванку пісня лине скрізь,
Про це нам треба завжди пам’ятати.
Співа про вишиванку й верболіз.

Код нації – це наша вишиванка,
Коріння рідне вишито на ній,
Це – самобутність, це – не забаганка,
Гармонія вся зібрана у ній.

Блакитне небо й біла вишиванка,
І поєднання кращого нема,
Пшеничне поле, хліб і колисанка.
Вкраїнська вишиванка з усіма.

23.05.2020 р.