Пламтящ пън

Величка Николова -Литатру 1
(Тази зима си отиде, но ще дойде друга  :)

„… снежи, снежи, снежи.”
Просто Дорота

ПЛАМТЯЩ ПЪН
(за деца)
Автор - Величка Николова - Литатру1


Скачат гумени ботушки
сред искри от пухкав сняг.
Вън децата веселушки
срещат зимата ни пак.

Пада нощ студена, снежна.
В къщи печката бумти.
Пън пламтящ с усмивка нежна
топли приказки шепти.

Вън „снежи, снежи, снежи”…


19.1.2020 г. 06:24:23 ч.
България
Литатру

*