Пачуърк

Величка Николова -Литатру 1
ПАЧУЪРК
(От книгата - "Твоето момиче")
Автор - Величка Николова - Литатру1


Тичаш тук, тичаш там,
ветре мой лекокрили.

До кога, аз не знам.
Нямаш спиране, мили.

Ти забравяш за мен,
но след време се връщаш.
И така: ден след ден,
ти, с любов ме прегръщаш.

После литваш: раз, раз…
там, при новата тръпка.

На сърцето си аз
шия следваща кръпка.

Литваш тук, литваш там,
там, при следваща тръпка.

До кога? Хич не знам.
Станах цялата в кръпки!

*
Пачуърк = техника на изработване на текстилни изделия (блуза, пола, одеяло и др.)  от малки цветни парчета от различни тъкани, които се съшиват в определени форми.