Коль душа затоскует... из Ирины Боговиной

Кариатиды Сны
Ирина Боговина
Як душа засумує в безлуння...
http://stihi.ru/2020/05/19/5612
--------------------------------------
          ***
Як душа засумує в безлуння,
Не хапайся за ліки, не плач,
Стережись ненадійних, красуня,
Ще весільний скуштуєм калач...

Як у мандри йому заманеться,
Відпусти, то благає душа,
Знов додому те щастя вернеться,
Ще кохання обох навтіша...

Як без нього душа засумує,
В гай зелений піди, заспівай,
Глянь, як житечко в полі вирує,
Як радіє весні рідний край...

В травні ночі чарівні в безлуння,
Не хапайся за ліки, не плач,
Стережись ненадійних, красуня,
Спечемо ще весільний калач...

А як з степу сніг вітер надує,
Візьми з шафи гітару, не плач,
Пісня юність мов вдруге дарує-
Як звільниш в горі душу,заплач...

Хай на ниві роки розквітають,
Хай щасливо складеться життя,
Негаразди хай всіх обминають,
Бо в минуле нема вороття...


******************************************

          ***
Коль душа затоскует в безлунье,
Ты лекарства не пей и не плачь,
Берегись ненадёжных, красуня,
Ещё свадебный будет калач...

Коль уйти он захочет, придётся
Отпустить, лучше не прекословь,
Вновь домой твоё счастье вернётся,
И утешит вас снова любовь...

Если ж очень в разлуке тоскуешь -
В роще песня звучит веселей,
Глянь, как рожь на поле бушует,
Как  на родине рады весне...

В мае ночи волшебны  в безлунье
Ты лекарства не пей и не плачь,
Берегись ненадёжных, красуня,
Испечём ещё к свадьбе калач...

А как холод из степи подует,
За гитару берись и не плачь,
Песня юность как будто дарует -
Дай свободу душе, горе спрячь...

Пусть на ниве года расцветают,
Жизнь счастливая сложится тут,
Обойдут все проблемы, растают,
Раз минувшего нам не вернуть...