ВСЕ ОЩЕ НИ ИМА

Весела Йосифова
Просто вече съм зряла.
И със ум, и с душа
различавам лъжата,
и съм острата брадва
дето все й отсича краката.
И съм толкова силна,
че за капчица истина
бих умряла, и бих убила
всеки фалш покрай мене.
И признавам на глас, че обичам
онова чудо – Животът,
свободата, децата си
и мъжът, който с очите си
ме направи добра и красива.
Няма място до мен
за фалшиви ласкатели,
за герои измислени,
за приятели, дето докосват
слабостта ми и болката,
вместо с длан, с ръкавици.
Просто вече съм силната,
дето може да дава
в това трудно, сбъркано време,
вяра, обич, надежда и сила,
за да има до мен, във живота ми
много хора - чисти, човечни
и добри. Милостиви до Бога.
Просто вече съм зряла.
Имам кураж да запаля
огън, стигащ звездите,
от една своя искрица вяра.
Да покажа на всички невярващи,
че все още ни има.
И сме все още усмихнати.

Весела ЙОСИФОВА

15.05.2020 г.