Оголена душа

Денис Спиридонов
Залишає час по сОбі забуті імена
Мов би докором мовчання,
Із минулого ночами спогад вирина
Про любов і сподівання.

Ще не вичерпані досі намічені шляхи,
Ще не зтоптані чоботі,
Але ж тягнуться слідами численні помилки
І відкладення "на потім".

Кожен шлях новий все довший і все коротші дні -
Плине час, старить обличча.
Так незатишно й бентежно самотньому мені
У чожому цім сторіччі...

*  *  *

Все, що є - мрії в оголеній душі
Спустошеній безглуздими словами...
А мені б крила здобути - і мершій
У безодню з білими птахами.

14 травня 2020 року