Сей лес - живой... Лина Костенко

Ольга Кайдалова
Лiна Костенко

В.Ц.
Цей лiс живий. У нього добрi очi.
Шумлять вiтри у нього в головi.
Старезнi пнi, кошлатi поторочi,
лiтопис тишi пишуть у травi.
Дубовий Нестор дивиться крiзь пальцi
на бiлi вальси радiсних берiз.
I сонний гриб в смарагдовiй куфайцi
дощу напився i за день пiдрiс.
Багряне сонце сутiнню лiсною
у просвiт хмар показує кiно,
I десь на пнi пiд сивою сосною
ведмедi забивають домiно.
Малi озерця блискають незлiсно,
колише хмара втомленi громи.
Поїдемо поговорити з лiсом,
а вже тодi я можу i з людьми.
---------------------------------------------
Лина Костенко

В.Ц.
Сей лес – живой, и добры его очи.
Шумят ветра у леса в голове.
Средь старых пней, среди косматых кочек
Тишь пишет свою летопись в траве.
Дубовый Нестор смотрит через пальцы
На вальсы белые столь радостных берёз.
И сонный гриб в смарагдовой фуфайке
Дождя напился и за день подрос.
Багряно солнце дымкою лесною
В просветы туч даёт смотреть кино.
Где-то на пне под серою сосною
Медведи забивают домино.
Озёра малые блистают с интересом,
Колышет туча гром небес самих.
Поедем говорить вот с этим лесом,
Уже тогда смогу я и с людьми. (14.05.2020)