Ты помнишь... Лина Костенко

Ольга Кайдалова
Лiна Костенко

Ти пам’ятаєш, ти прийшов iз пристанi.
Такi сади були тодi розхристанi.
I вся в гiрляндах, як iндийська жрица,
весна ряхтiла в iскорках роси.
Плакучi верби не могли журиться,
такi були у iволг голоси!
А пiд вiкном цвiли у нас троянди.
Не вистачало трiшечки доби.
А по дашку прозорої веранди
ходили то дощi, то голуби…
----------------------------------
Лина Костенко

Ты помнишь, ты ко мне спустился с пристани,
И все сады тогда были расхристаны.
В гирляндах, словно у индийской жрицы,
Весну кропила каплями роса.
Плакучих верб не погрустнели лица,
Такие были иволг голоса!
Шиповник пах под окнами из сада,
И было дня так мало впереди.
По козырьку решетчатой веранды
То голуби ходили, то дожди… (11.05.2020)