Катзавач...

Билал Адилов
Яраб куь патара гьава гьикI ятIа,
Гатфар атанватIа, ракъар аватIа…
Я кукIварзаватIа   цIайлапанри цав, -
Ина хьиз кьунватIа  цифери чIулав?

Экуьнлай атIанва чубарукдин ван,
Белки ацукьнава муквал эркиван...
Вучин бес… кан  хьана тухдалди рахаз,
 И вилик кьуьлзавай  стIалрихъ  галаз…

Къецел экъечIзава, секинариз рикI,
Марфади кутазва зурзунар чандик.
Гатазва чин чIурна, кьежирзава тан
Белки хъел къвезватIа: хъвач кIвализ, инсан!
             
 Белки алахънава дерт-гъамар михьиз,
ЧIанади, хъсанди рикIерал хкиз?
Рази я, давамрай мадни авхариз,-
Катзавач марф закай, вун катзавай хьиз...

Б.А.       09.05.2020