Моряшко щастие

Величка Николова -Литатру 1
МОРЯШКО ЩАСТИЕ
Автор – Величка Николова – Литатру1


С какво е най- щастлив морякът?
Със силен кораб и с море,
с жена, която го очаква,
с Родина мила и с дете?!

В самотните моряшки нощи
завивки са му рой звезди.
Дюшек са му вълните мощни.
Луната като майка бди.


Литатру1
(от кн. ми „Моряшки копнежи”)