Светлый сонет. Лина Костенко

Ольга Кайдалова
“Свiтлий сонет” Лiна Костенко

Як пощастило дiвчинцi в сiмнадцать,
в сiмнадцять гарних, неповторних лiт!
Ти не дивись, що дiвчинка сумна ця.
Вона ридає, але все як слiд.

Вона росте ще, завтра буде вищенька.
Але печаль приходить завчасу.
Це ще не сльози – це квiтуча вишенька,
що на свiтанку струшує росу.

Вона в життi зiткнулась з неприємнiстью:
хлопчина їй не вiдповiв взаємнiстю.
I то чому; бо любить iншу дiвчину,
а вiрнiсть має душу неподiльчиву.

Ти не дивись, що дiвчинка сумна ця.
Як пощастило дiвчинцi в сiмнадцять!
-----------------------------------------
“Светлый сонет” Лина Костенко

Как повезло девчоночке в семнадцать
Неповторимых и прекрасных лет!
Ты не смотри, что трудно ей смеяться.
Она рыдает, странного здесь нет.

Она растёт, вытягиваясь вышенько.
Но дни тоску заранее несут.
Это не слёзы – распустилась вишенька,
Что стряхивает по утру росу.

Она столкнулась в жизни с первой дивностью:
Ей не ответил паренёк взаимностью.
И почему: другую любит девушку,
А верность не поделишь, не подделаешь.

Ты не смотри, что трудно ей смеяться.
Как повезло девчоночке в семнадцать! (8.05.2020)