Мечта, сонет

Величка Николова -Литатру 1
МЕЧТА
сонет
(Аз без теб не мога,
ти за мен не си готов)
Автор: Величка Николова – Литатру1


Тази вечер за мен е безмерна.
Рой светулки се любят в нощта,
а небето е с облаци черни,
        те усилва за мен горестта.

Най- голямата лампа – небесна
        за земята е лунният диск.
Най- желаната обич – чудесна,
        съхне в мен като есенен лист.

Може би, ти не ще ме обикнеш,
        може би твоята стара любов
е разбила сърце ти себично
        и за нова не си днес готов…

Ала утре пак слънце ще има
и мечта - с теб да бъдем двамина.


Литатру1
08. 02. 2020