Моряшки души, сонет

Величка Николова -Литатру 1
МОРЯШКИ ДУШИ
сонет
Автор: Величка Николова – Литатру1


Кораб се мята във морската шир.
Чайки край него се реят безспир.
Плува луната в небесния мир,
а пък мелтемът се тътри подир.

Весело пръскат вълните искри.
Смели моряци от ранни зори
борят ту руля, ту морни платна.
Корабът пори вълна след вълна.

Нощем в небе от коприна гнезди
лунният диск, до безбройни звезди.
Той пръска щедро - със шепи любов.
Морски сирени запяват със зов,

а пък моряшките морни души
реят копнежи към своите страни...


(от книгата „В България е раят” – 2019 г.)
Литатру1