Соло- танц в локви

Величка Николова -Литатру 1
СОЛО- ТАНЦ В ЛОКВИ

Сами сме тази нощ със тъмнината.
Разцепи се небето ни на две.
И рукнаха порои непознати,
невиждани през миналия век.
Вали дъждът, а локвите треперят
от едри капки – пролетни сълзи.
Те сякаш се опитват да намерят
душата ми. Тя бавно в тях пълзи.

Сама съм тази нощ под висините,
но нищо не навява самота.
Изхвърлих своята мъка със сълзите
и затанцувах в локвите с вода.

Луната хвана *Хипнос под ръка…
А утрото влетя със любовта.


*ХИпнос = сънят.

(От детско- юношеската книга - "Шарени бонбони" - Величка Богданова - Литатру1)