Приношение... Маргарита Метелецкая

Кариатиды Сны
Маргарита Метелецкая
Ралець
http://stihi.ru/2020/05/05/3206

Не замерзай, мій пуп'янку надії!
    В невизначений час, в лиху годину
    Тобі молюсь, рятуночку єдиний,
    В просякнуту бідою, темну днину...

    Куди не глянеш, скрізь нуда, довада* -
    Ту прикроту хіба ж хоч чим прикриєш?
    Шукаю, де той гріх і де та вада,
    В навколишнім земному чорторию**...

    І не вщухає щем в зізнаннях Богу...
    З дощем травневим - випадає вирок
    У збляклий зшиток, де таю тривогу
    І біль стискаю, спершись на одвірок***...

    Як дав Господь Весну нам у ралець****,
    То, мабуть, світу цьому не кінець?..


*довада, нуда - депрессия
**чорторий - великий вир (обширный омут)
***одвірок - косяк двери
****ралець - подарунок, приношення

*********************************************


В скоропостижный час, в лихое время
Не замерзай, бутончик мой  надежды!
Тебе молюсь, единственный, спасенье
В погоду тёмную, средь этих бедствий...
   
Куда ни глянешь, нудно всё, несладко -
Ту наготу и не прикроешь, видно...
Ищу, где грех и где же  недостатки
В той топи окружающей обидной?..

Не  утихает боль в признаньях Богу ...
И дождь  весенний выпадет вердиктом
В тетрадь мою, где прячу я тревогу,
Чтоб, опираясь на косяк, не крикнуть...
   
Но если дал Весну Господь-отец,
То, может, миру не  придёт конец?..