Протри очi

Олександр Мачула
Серебріє

Серебріє ранню в небі ранок,
іній серебріє на гіллі,
а рогач-пастух отару ярок
схоронити хоче у імлі.

В гамазеї сонячного неба,
в ореолі променів палких
заховати від усіх, для себе,
з викликом… Сіяючі зірки!

І, о диво, те йому вдається!
Чи не так буває в білі дні?
Найчастіше перед носом в’ється
те, що ми шукаєм вдалині…

04.05.2020