Дилидаказ

Билал Адилов
               
Гатун са югъ …мили гьава,
Шагьвар  ава цава къугъваз,
Зи япара ван гьатзава:
«Канда заз вун дилидаказ!»

Хуш жедачни сефил рикIиз
Чубарукдин мили аваз,
ТIем къведачни мани кхьиз:
«Канда заз вун дилидаказ!»

Хъуьрезва заз цуькверин  чIур,
Шумуд  фенва ина гел таз…
 Гьиссеривди ацIузва хур:
«Канда заз вун дилидаказ!»


Авахьзава булахдин яд,
Рапрап ийиз, нурар  акьаз,
РикIел хкиз жедачни шад:
«Канда заз вун дилидаказ!»

    17.07.2019