Я бачив троянду ввi снi

Людмила Данилова
Я бачив троянду вві сні!
Вона тільки-но розцвітала,
Пелюстки шовкові свої
Назустріч мені розкривала.

Я ніби відчув аромат 
І дотик її прохолодний.
Мене почуття водоспад
Накрив з головою природно. 

Я ніжно її обійняв, 
Погладив шовкові пелюстки,
Об шпичку поранився… 
— Ня-яв!..
Прокинувсь – а поряд вже пусто…

====================================
Словарик: троянда – роза, вві сні –
во сне, пелюстки – лепестки, назустріч –
навстречу, дотик – прикосновение, шпичка –
шип, или колючка у розы, "Ня-яв" — "Мя-яу".