Стихи на Азербайджанском языке. Сэнсиз - Без тебя

Ильгар Сахратов
Зулмэт бахышларым яшларла долду,
Гяль, бир гёр мэскеним hарадыр сэнсиз.
Сянли гюнлэримин чичэйи солду,
Бэяз геджэлэрим гарадыр сэнсиз.

Нэ вахтдыр айрылыг hокмун верибдир,
Нийэ вусал биздэн уз дёндэрибдир?
Гэлбимэ hэсрэтин оху гирибдир,
Урейим ган верир, ярадыр сенсиз.

Кёз устэ шишлэрим кабабсыз галды,
"Гэл" дедим, хаhишим джавабсыз галды,
Сэрт инад етмэйин савабсыз галды,
Омур ахыб гедир, ярыдыр сэнсиз.

Мэн сэни севирэм, буну билирсэн,
Ястыга гёз яшын геджэ силирсэн,
hэм мэни узурсэн, hэм узулурсэн,
Бу, hиджран багынын барыдыр сэнсиз.

Йолларым багланыб, йохдур элажым,
Бу дэрдин элиндэн мэн hара гачым?
Сэнсизлик зулмундэн агарды сачым,
Джаным хэстэлийэ дарыды сэнсиз.

Истэсэн. мэни hеч ядына салма,
Мэнасыз фикр едиб, хэяла далма,
Ишдир, мэни гёрсэн мээттэл галма,
Башымда hэсрэтин гарыды сэнсиз.

Урек  бахышынла hей овланыбдыр,
Ешгимин кэhэри джиловланыбдыр,
илгар hэсрэтиндэн аловланыбдыр,
Янан джэhэннэмин нарыды сэнсиз.