Bясновая жалейка

Антониа Ирина Голь
Гучыць вясновая жалейка.
Мяцеліца сышла, прыйшоў красавік.
І снег сышоў, але поле бел,
Зямля падснежнікамі спявала.
Лашчыць неба сінь.
Прызнанняў пяшчотныя словы.
І вобраз панны малады
Зноў ўстае перад табой.