ру-бг, Эскиз весны-Серж

Величка Николова -Литатру 1
Эскиз весны рисует день
Автор – Серж Конфон 3
ВАРИАНТ ( ЕКСПРОМТ) с ру на бг - Величка Николова - Литатру1


Эскиз весны рисует день.
Ещё река полупрозрачна,
и лёд, оставшийся в воде,
как берега, белеет смачно.

Но в небе розовых тонов
и чистоты рассвет добавил.
А дымка вьётся всё равно,
не нарушая прежних правил.

Снег расплывается, как крем,
и в белизне оттенком кремов.
Неровный берег сладко нем.
Деревья спят мечтами в небо.

Неясность сизых облачков
слегка сиреневою стала.
В жизнь акварельной неги зов
сошёл с седого пьедестала.

Серж



Эскиз весны рисует день
Автор – Серж Конфон 3
Вариант на български език - Величка Николова - Литатру1



Денят скицира пролетта.
 Реката е полупрозрачна
и лед, оставащ във вода
като брега белее ясно.

А в небесата - розов тон
и утрото е в гама чиста,
мъглата вие се без стон,
не сгазва правила предишни.

Снегът топи се като крем
и като крем е белезникав.
Брегът е груб и сладко нем.
Дървета спят, мечтите никнат.

А сиво облаче сега
се оцвети почти в лилаво,
пък акварелната нега
се настани в пиедестала.



(Превела на български език – Величка Николова – Литатру1)