Я той шлях...

Николай Андриец
 *   *   *
Я той шлях, де ходив босим,
Цілував би, обнімав,
Зранку в жменьку брав би рОсу,
І обличчя умивав,
Школярем ходив би в школу,
Першу вчительку питав,
- Чому світ яскравий колір,
Хто ті фарби підбирав?
Як відкрити в розум двері?
Як скоріше підрости?
Чом Чумацький шлях на небі,
Чому бачу дивні сни?))
І дивився в світ очима,
Без питання на чолі,
Як дитя,що тік родилось,
Без надмірності в житті.
А підніме день голівку,
З неба сонце привітає,
І сховав в кишені зірки,
Ранок поступ начінає,
З ним піду тоді до гаю,
Там присяду на пеньочці,
Гарно янгелі співають,
Буду слухать їх до ночі,
Я той шлях, де ходив босим,
Цілував би, обнімав,
Те життя і мамин погляд,
На весь вік запам'ятав!!!
30.04.2020. а.м.си.