Автобиографично - самоирония

Величка Николова -Литатру 1
Автобиографично - самоирония
Автор: Величка Николова - Литатру1

Била съм старша мед. сестра,
била съм също и директор.
Тогава всеки подразбра,
че мога да творя проектор.

Не съм с медали на поет.
Не съм с медали на художник.
Не мога да редя куплет
и не рисувам на триножник.

Но нежни ангелчета в мен
напират силно да излитат.
Те спретват бързо нов куплет
и стих със живопис изплитат.

Литатру 1
( От книгата ми "Вечна Любов" )

* "Ухание от български рози в кошничка" :
художник - В.Николова - Литатру1;
маслени бои, платно, шпакла)