Галiна Высоцкая - Падснежнiк

Марина Влада-Верасень
            
        ПАДСНЕЖНІК

                Галiна Высоцкая "Падснежнiк"
                Пераклад на беларускую мову
                зрабіла Марына Ўлада-Верасень

Недзе ў сакавіку, на ўзлеску дзесьці,
Сонца горача зямлю атуляе, песціць…
У  час гэты скрозь шарпак, ля бярозкі белай,
 Ён адзін прабіўся так – вольны, дужы, смелы!

К Сонейку насустрач пацягнуўся жвава –
Уначы з Марозам уладкоўваў справы.
З жахам азірнуўся  – адзін, без братоў!
Доўга не маркоціў – разбудзіў ад сноў.

Як вясны прадвеснік, веставы  Прыроды,
Першацвет-званочак, гарэзны і добры
Пад бярозкай белай, на раўніне снежнай,
Тут братоў чакае першы наш падснежнік!




Подснежник

Галина Высоцкая

На опушке леса, где-то в конце марта
Солнышко пригрело, видно, слишком жарко
И с берёзкой рядом, на равнине снежной,
Вылез одинокий, маленький подснежник.

Солнышку навстречу потянулся бойко,
И с ночным морозцем, он держался стойко.
Испугался было, что один, без братьев,
Погрустил немножко и решил остаться...

Как весны предвестник, посланный природой,
Маленький подснежник, озорной и добрый
Рядышком с берёзкой на равнине снежной,
Ждёт собратьев смелый, маленький подснежник...


http://stihi.ru/2011/03/04/5176