Унылая осень Екатерина Ненчева Унила есен

Владимир Игнатьевых
В долину осень тихо падает с рассветом
Где скошенное полюшко  молчит.
Милуются смущенно с  солнцецветом
Льдяной паутиною лучи.

Пред последним  лучом  студеным
Улыбнись ледяным  цветам
В грусти  улыбки  скроешь   смущенно 
Печаль по этим лучам.


Екатерина Ненчева
УНИЛА ЕСЕН

Унила есен тихо стъпва в долината,
полето сепнато мълчи.
Смутено милва слънцето цветята
със сетни ледени лъчи.

Пред сетните лъчи студени
усмихват се цветята пак,
в усмивка тъжна, скриват те смутени
печал по сетен слънчев зрак.

http://stihi.ru/2020/04/26/4165