Wohret axtarmiram, sohbet edirem

Ильгар Сахратов
Omur kitabimin s;hif;l;rind;,
Ac;l;-;irinli s;hif;l;r olub.
Bir udum havat;k, qurtum su kimi,
Meni xilas eden saniyeler olub.

Meni eriderek qelple qatiblar,
;l;m;n g;z;n; men dik baxmi;am.
Deyirman da;ina ;lu atiblar,
Silkinib yene de diri cixmiwam.

Her an haqq yolunda olub sava;;m,
"Cesaret" donundan paltar qeymi;;m.
Du;men qar;isinda dik durub ba;im,
;mr;n illerine men ba; eymi;em.

Onu da deyim ki,(adetimdir bu)
Her olan meclise hec varmiram men.
Heyatim haqqinda sohbetimdir bu,
;airlik ;;hr;ti axtarmiram men.

Coxlari vurnuxur saxta hormetcin,
Bu nefse qelbimde son yetirmi;em.
;;hret itirenler gezir ;;hretcin,
Ne ;;hretim olub, ne itirmiwem.

Sade bir ;airem, sozumse qercek,
Sozumle emelim vehdet yaradir.
Heyatda her zaman haqsizliq qorcek,
Tebim muhitime nifret yaradir.