Л. Кабанюк Азбука спортивная. Настольная игра

Людмила Кабанюк
                Л.Кабанюк, А.Козырина

Н
Настольная игра
«Шашки – настольная игра,
Пора учиться вам, пора», –
Нам с братом папа объявил,
С магнитом новые купил.
Сначала ходят белые –
Добрые и смелые,
А за ними – чёрные,
На доске проворные.
Кто хочет быстро умным стать,
Тот в шашки учится играть.

Board game
“Draughts is a nice board game,
It’s high time you learn to play”,
Me and brother were told by Dad
As he bought us magnetic set.
The game is started by the whites,
They’re brave and ready for hot fights.
The blacks proceed, they should reply,
They’re fast and brisk and sometimes sly.
To train quick mind with good results
You’d rather master playing draughts.
_______________
draughts – шашки
high time – пора
set – набор
fight – бой
proceed – продолжать
reply – отвечать
brisk – проворный
sometimes – иногда
sly – хитрый
quick mind – острый ум
master – овладеть