Л. Кабанюк Азбука спортивная. Олимпийские игры

Людмила Кабанюк
                Л.Кабанюк, А.Козырина

О
Олимпийские игры
Олимп уходит в небеса,
Там боги строят чудеса.
Когда же игры объявлялись,
То даже войны прекращались.
И на горе горит огонь
Как символ спорта.
Мир без войн!

Olympic games
Olympus reaches up the sky,
It’s home to gods, this mountain’s high.
Whenever Games were on, there was
A pause in conflicts and in wars.
The flames are burning at the top
As sign of sports. All wars should stop!
_______________
reach up – достигать
mountain – гора
whenever – всякий раз
be on – идти, происходить
flame – пламя
burn – гореть
top – верх
sign – знак