Л. Кабанюк Азбука спортивная. Футбол

Людмила Кабанюк
                Л.Кабанюк, А.Козырина

Ф
Футбол
Футболисту нужен старт:
«Браво! – Гол!». Друзей азарт.
Вратари у нас в чести –
Яшин! Лучше не найти!
Нападенье и защита –
Всё в команде дружно, слитно.
Мы желаем им в финале –
Золотые взять медали!

Football
Football player needs some start –
“Bravo!”, “Score!” from his friends’ part.
The goalkeeper is respected,
He should keep the goals protected.
Full-back player and the forward
Is one team, together working.
And we wish them all to gain
Golden prize in final game.
_______________
football player – футболист
from one’s part – от кого-то
goalkeeper – вратарь
respect – уважать
protect – защищать
full-back – защитник
forward – нападающий
wish – желать
golden – золотой