Л. Кабанюк Азбука спортивная. Хоккей на траве

Людмила Кабанюк
                Л.Кабанюк, А.Козырина

Х
Хоккей на траве
«Хоккей-то – зимняя игра», –
Так думал я ещё вчера.
Сегодня девичий народ
Собрался храбро у ворот
И по траве гоняет мяч.
Вратарь устал от их подач!
Судьи свисток прервал азарт,
Хороший всё же месяц март!

Field hockey
“Hockey is a winter sport”,
Only yesterday I thought.
Today I see a group of girls,
They look so brave in front of goals.
They pass the ball, ready to fight,
And the goalkeeper’s getting tired.
The thrilling whistle marked the end.
I like this March. And you, my friend?
_______________
in front of – перед
pass – передавать
get tired – уставать
thrilling – дрожащий
mark – обозначать