Л. Кабанюк Азбука спортивная. Ярило

Людмила Кабанюк
                Л.Кабанюк, А.Козырина

Я
Ярило
Ярило лучиком умыло
Сначала Яше ушки,
Потом кусок макушки,
Затем на щёчках Якова
Немножечко поплакало.
А для меня Ярило
На мячик походило.

Yarilo
Yarilo is the Sun. It washed
The ears of little Yakov, brushed
His hair of colour same as hay,
Caressed his cheeks with gentle ray,
Then dropped some golden tears of light
On Yakov’s face. But in my mind,
Yarilo looked like ball in sky.
_______________
brush – расчёсывать
same – такой же
hay – сено
caress – погладить
cheek – щека
gentle – ласковый
ray – луч
drop – капнуть
tear – слеза
in my mind – на мой взгляд