На злобу дня, де й афоризми без харизми

Зозуля Юрий Павлович
Публікуючи щоденні дещиці між шановні афоризми, цієї п'ятниці я з рідною мовою: і вже вітаюся з нею!

Та одразу повернуся до стосунків і справ з тією назвою на злобу дня... де й афоризми без харизми...

це, либонь, такі?
аф! ор!!
із!!! мы??

пу згубив до крапки ру:
гу й по крапці; ві.ру...

й шойгу з того кліру:
воєнного ру-міру;
що згризе й кору...

начувайтеся, малята, —
не орлята, лалалята...

ну, і що, що то уйло: 
співано ж — усім було???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ясно і вночі, й сліпим: ще зло не щезло;
і Пасха сталася за ним, злим-злим, —
й навіки на добро усім повезло...
бо Христос Воскрес Воістину й Назавше!
та як це їх Історик, — і не вкрав ще...