Emily Dickinson, 1656, Down Time s quaint stream

Илья Липес
     Emily Dickinson
         
          1656

Down Time's quaint stream
Without an oar
We are enforced to sail
Our Port a secret
Our Perchance a Gale
What Skipper would
Incur the Risk
What Buccaneer would ride
Without a surety from the Wind
Or schedule of the Tide —

      Эмили Дикинсон

          1656

Без вёсел, по волнам
Слепого времени
Должны мы плыть.  Куда?
В какую гавань? – Тайна.
А если шторм? – Беда:
Какой же шкипер
И какой пират,
Не ведая пути
Без компаса и звёзд,
Рискнет корабль вести?