Лошадь Васко Попа Конь

Владимир Игнатьевых
Её обычный
упор в восемь опор. 
Между челюстями
Человеком  взнуздана
На все  четыре стороны  света
Так, что губу раскровенила,
Когда хотела
Пожевать этот стебелек  кукурузы.
И с давних пор
Прекрасные очи
Закрыли шоры,
да бы не было конца  круговой дороги,
что б целую Землю
тянуть за собой. 

12.04.2020


Васко Попа
КОЊ

Oбично
Осам ногу има
Између вилица
Човек му се настанио
Са своје четири стране света
Тада је губицу раскрвавио
Хтео је
Да прегризе ту стабљику кукуруза
Давно је то било
У очима лепим
Туга му се затворила
у круг
Јер друм краја нема
А целу земљу треба
За собом вући

http://stihi.ru/2020/04/12/7