Какая Нежность! Валентина Козачук. с украинского

Иосиф Бобровицкий
 Яка то ніжність в сонячнім теплі!
Немов скрипаль смичком торкає скрипку,
Дитя- Весня штовхається в землі
І проростає у жовтеньку квітку!

Метелики легесенько злетять,
В повітря золотисто - свіже...
Потягнешся до сонця - благодать!
І відчуваєш: "херувіми іже!"

І відчуваєш: ось де Божий рай!
Коли дзвенять дощу святі краплини.
І заспіває диво - водограй,
А Рекс з калюжі хлебче небо синє!

Какая нежность в солнечном тепле!
Как будто бы скрипач смычком лучей коснулся.
Дитя-Весна толкается в земле
И жёлтым первоцветом встрепенулся!

Взлетают потихоньку мотыльки
В прозрачный воздух золотисто-зримый
И к солнцу тянутся. Ну как они легки!
Должно быть, то взлетели херувимы.

Ты чувствуешь, что это Божий рай!
Святые капли дождь, звеня, бросает.
Фонтан дождя на лютне нам сыграй...
А синь небес из лужи пёс лакает.