Во время поветрия

Константин Ванурин
Прошение на сугубой ектинии Божественной литургии,
Возносимая во время распространения вредоносного поветрия.
___________________________________________________________

Еще молимся Тебе,Господу Богу нашему,о еже милостиво пощадите нас от губительного
поветрия на ны движимаго и избавити верныя люди Твоя от смерти душевная и телесныя,недугующим исцеление и здравие подати,нам же всем Твое божественное
ограждение и заступление,молим Тя,милосерде Господи,скоро услыши и милостиво
помилуй.

Еще молимся,о еже умирити смятение человек и страхования всяческая,упованием
твердым оградите верных Своих,мир же и тишину вселити в сердца наша,
молим Ти ся,Господи,услыши и помилуй.

Молитва во время распространения вредоносного поветрия чтомая.

Господи Боже наш,не вниди в суд с рабы Твоими,и огради нас от губительного
поветрия на ны движимого.Пощади нас смиренных и недостойных рабов Твоих
в покаянии с теплою верою и сокрушением сердечным к Тебе милосердному и
благоприменительному Богу нашему припадающих и на милость Твою уповающих.

Твое бо есть,еже миловати и спасати ны,Боже наш,и Тебе славу возсылаем,
Отцу и Сыну и Святому Духу,ныне и присно и во веки веков.Аминь.

     Перепечатано с портала-Патриархия.ру