Бои приготвих

Величка Николова -Литатру 1
БОИ ПРИГОТВИХ
Автор: Величка Николова - Литатру1


Бои приготвих. С шпакла или с четка
ще омагьосам твоя образ мил.
А ако трябва, ще те вграждам в плетка -
с букет да дойдеш рано, подранил.

Не искам да си само приключение,
изгаснал плам и стихнала нега.
Аз искам да си моето *знамение -
не - може би, не - някога. Сега!

*


(*знамение = значимост)