Самотната старица с инвалидна пенсия

Величка Николова -Литатру 1
САМОТНАТА СТАРИЦА
С ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ
(бивш директор)
Автор: Величка Николова – Литатру1


Над кофа – боклукджийска, наведена и бледа –
тя с пръчка ръчка, търсейки храна...
А от небето черно – безукорно я гледа
и хлипа тъжно жълтата луна.

От кофата с боклука мирише на загнило.
От дрипите й лъха бедността.

Животът й прилича на скъсано ветрило,
А бъдещето – срив към пропастта.

*