Вона iще приходила...

Миклош Форма
Вона іще приходила... З любов'ю...
Вона іще не помічала змін,
Вона іще не взнала ціну слова,
наскільки ціну слова визнав він.

Вона іще приходила... Колишня...
Поводила себе, як зазвичай.
А він у себе вдома був вже лишнім,
хоча лише осмислював печаль.

Вона іще сміялась, говорила...
Вона була ще поруч – ще була...
А він уже не мав для щастя сили,
бо – через слово – геть любов пішла...