Славословие

Илья Крутиков
Господи Боже, да не когда
Враг мой похитит душу мою.
Если же вдруг случится беда,
В гуслех моих я песнь воспою.

Твоей благодатью омой, Христе Боже,
Восставший из мертвых, восстави нас тоже.
Избавивший мир от вечныя тли,
Радость духовную в сердце всели.

Источниче жизни, Подателю света,
Услышь славословие малое это.
Пусть мир разделён на этих и тех -
Господи Боже, помилуй нас всех.

Пусть сонмища злые бесов поднебесных
Строят громады иллюзий прелестных.
Их да изгониши Духом Святым,
Да расточатся врази, яко дым.