Портрет художника

Вера Свистун
Анатолію Горовому

І щирий, і наївний - мов дитя.
Ідеї фонтанують - мимохіть.
Твоїх картин свідоме каяття,
то погляд давнини тисячоліть.

Прихованих - не маєш почуттів,
нестриманість - зненацька промина
і вибухає на межі світів
яскравих фарб співзвучна глибина.

Що не переболіло - відпусти!
Думок, на згарищі, чорніє ліс,
а пагони гіркої самоти -
як сталактити виплаканих сліз.

Сестрою одинокості - печаль
за тим, що втратив, що не віднайшов.
Ховається між голосних мовчань
довірлива, невичерпна ЛЮБОВ

до дня і ночі, сонця, до життя,
до жінки - хай нуртує і п'янить!
Твоїх картин свідоме каяття,
то погляд давнини тисячоліть!