З весною! А там i лiтом!!

Зозуля Юрий Павлович
Ця світлинка до знаних вірша шевченкового та декількох пісень на ті слова.
А впишу під нею власні, — бо і я за душу не "за'гад'очну", за життя без гадства, за вишневі співи.
Мирного часу дочікує, звучати,  https://www.stihi.in.ua/list.php?author=49044&poem= НЕ РОБИ ІНТЕРВАЛ! 3028
Перехожий хто, завваж: ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня; височенький вже поріг нЕчисті по ріг, нам ув оберіг.
 
                най квітчаємось в сади...
                кому й щастям — тим сюди!

                тут й Подоба є, й цвіте...
                й всяк себе в Ній — най знайде!!

                най і вишні всі не лишні...
                ні земні, ні — якнайвишні!!!
~
виспівай, прошУ, ноту оту літу:
виспівай красу і свою, і світу;
вишепчи усім, й душі щонайближчій:
що в садку твоїм її спіють вишні!

диви, — достигають в рубіни, чарують:
слухай, там й співають, бо тут і не чують;
діточкАм, й стареньким, і всім поміж ними, —
виспівай красу, цю неба росу, —

дуже так прошУ!
~ ~
а краса — душа, затАєна в сОбі:
вона і твоя, і Божая в тОбі;
здійми аж у зорі і горло, і звуки,
висвітли, вгорі хоч, дурнії розпуки!

виспівай до Бога, Він Вірний та Щирий, 
все своє убоге: най готує вирій;
наближає обрій каяття й прощення, —
й Сам Покличе, Добрий, під благословення, —

дуже я прошУ!!
~ ~ ~
й співаю красу: і свою, і світу!
співаю, не жду, — бо й не завжди літо!
нашіптую, всім; а й ніхто не лишній! 
що, в садку моЇм, ряснІ, спіють вишні!

мить свою віншують, суті добирають;
най отут почують, що лиш там співають!
дітонькИ! й старенькі!! та всі поміж ними, —
краси наспіваймо, щастя назбираймо, —

й на вишні прошУ!!!