Якби знала

Татьяна Лемешко Безпалюк
Якби знала - не кохала,
Якби знала - не прийшла,
Якби знала - не чекала,
Якби знала – не пішла.

Не пішла б в садок гуляти,
Слухать пісню солов’я.
Краще б я пішла поспати,
І проснулась серед дня.

Погуляла в чистім полі,
Походила по землі,
Запитала  б я у долі:
« Чи потрібен ти мені?»

Небо каже: « Не журися
І радій тому що є».
Над рікою клен схилився
І шепоче потайне:

« Подивися на ромашки,
Чорнобривці золоті,
Знаю, знаю тобі важко
У буденному житті»

Я забуду всі печалі
І до тебе не прийду.
Будуть в мене світлі далі
Межі темні обійду.