Сучасне квапить

Константин Васильевич Грабко
Сучасне квапить і повчає:
"Пануй, бо правди іншої
                нема.
Химерне хай не докучає.
Блазнівство все! Слова,
                слова...

Платня. Платня! У тому справа,
Завжди за все і йдеться річ,
Що щастя, наче та примара,
Бо знову в дійсність - пекло, піч.

Майбутнє зваблює уяву,
Фантазність як бальзам течє -
Платня оманой за оману.
Дитинство минуло твоє.

Спливає близче до межі
Та сенсу квапитись нема -
Пусте,фантомне, міражі,
Дрібне, дешеве сінема."

Крізь скруту, хаос слухай -
                Грає...
Стискає лагідно, щимить.
То серце, так.
              Надію має,
Вишукує казкову мить.

Приємно, затишно, смакує,
З кав`ярні аромат пливе.
Життя мізерним тим цілує.
Казковим може бути те,

Як листя землю огортає,
Їй щось таємне шепотить.
Душа тріпоче, завмирає
І з павутиннячком летить.