Цей день в iсторiю ввiйшов

Клавдия Дмитрив
Цей день в історію ввійшов,
Як День народження пророка,
До нас ще з тих часів дійшов
Й приніс життя свого уроки.

Любив Вкраїну над усе.
Дзвінкую мову солов’їну,
Вкраїна хрест важкий несе.
На Сході вже давно руїни.

Дев’яте березня, весна,
Кобзар Великий народився,
Велична постать і міцна…
В любові нашій оповився.

Його шанує цілий світ,
Слова його були пророчі,
Славетний вічний заповіт.
І дні важкі, мов поторочі.

Цей день в історію ввійшов.
Його ніколи не збуду,
В серцях людських місце знайшов,
Бо небайдужий він для люду.

09.03.2020 р.