Ещё весна такая ранняя... Пер. на бг. Р. Русев

Лилия Охотницкая
Ещё весна такая ранняя!
Лишь чуть видны её старания.
Ещё не выросла трава,
И тает снег едва-едва.
Но всё же, запахи весенние
Нам поднимают настроение.
И воздух влажен, и сырой
Запахло в воздухе корой.
Деревья, влагою полны,
Живут в преддверии весны.

*
Все още за пролет е рано
усилията и; почти не се виждат.
Няма я още тревата,
снегът едва, едва се топи,
но все пак мирише на пролет,
и настроение носи.
Въздухът мирише на кора,
дърветата са пълни с мъзга
и живеят с идваща пролет.